Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Nieuwe dienstregeling NMBS vanaf 11 december 2016 en uitbreiding aanbod (Kortenberg - Europese wijk)

Kortenberg - Europese wijk NMBS

Op 11 december 2016 wordt naar jaarlijkse gewoonte het treinaanbod aangepast. De dienstregeling van sommige treinen wijzigt daardoor. De Europese wijk zal vanaf 11 december ook tijdens het weekend kunnen genieten van een rechtstreekse verbinding naar de nationale luchthaven dankzij een IC-verbinding vanuit Eigenbrakel via Etterbeek, Brussel-Luxemburg en Brussel-Schuman naar Brussels Airport - Zaventem, Kortenberg, Herent en Leuven. Met die trein wordt het oostelijk ringspoor (lijn 26) tijdens het weekend sinds lang opnieuw bediend. De nieuwe dienstregeling kan al worden geraadpleegd via onder andere de routeplanner op de website van NMBS en de NMBS-app.

Onthaal politiehuis Kortenberg gesloten op 14 december

Politie HerKo

Op woensdag 14 december zal het onthaal van het politiehuis Kortenberg wegens noodzakelijke ingrepen aan de ICT-infrastructuur gesloten zijn. Voor aangiftes of klachten kan men wel de hele dag terecht in het politiehuis van Herent. Het algemeen nummer 016 85 34 00 van de politiezone HerKo is zoals altijd tijdens de kantooruren bereikbaar. Voor dringende oproepen kan men terecht op het nummer 101.

Vakantie met kinderen? Vraag tijdig de Kids-ID aan

Vraag tijdig de Kids-ID aan

De Kids-ID is een elektronisch identiteitsdocument voor Belgische kinderen van minder dan 12 jaar. De geldigheidsduur van het document is maximaal 3 jaar en biedt de mogelijkheid om het kind snel te identificeren, zowel binnen als buiten België (in de Europese Unie). De uitreiking van het elektronische identiteitsdocument gebeurt op vraag van de persoon of personen die het ouderlijke gezag over het betrokken kind uitoefenen. Opgelet: de Kids-ID moet uiterlijk een maand voor de afreisdatum aangevraagd worden op de dienst Burgerzaken, samen met het kind.

Gemeentelijke Mantelzorgondersteuning

Twee handen die elkaar de handen schudden

In 2014 werd de organisatie van de gemeentelijke mantelzorgpremie overgedragen aan het Welzijnshuis van Kortenberg. Naast de Vlaamse mantelzorgpremie betaalt het Welzijnshuis een mantelzorgpremie aan mantelzorgers. De gemeentelijke mantelzorgpremie wordt, als blijk van erkenning voor zijn of haar inzet, gegeven aan mantelzorgers die vrijwillig en onbezoldigd hulpbehoevende personen of gezinnen, gedomicilieerd in Kortenberg, thuis verzorgen. De toelage bedraagt 20 euro per maand en wordt jaarlijks uitbetaald aan de mantelzorger. Meer informatie over basisvoorwaarden en hoe u de mantelzorgpremie kunt aanvragen vindt u hier.

Inschrijven nieuwsbrieven