Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Tijdelijk verbod op de verkoop en het gebruik van alcoholische dranken tijdens Toernee General

Bord met tekst 'Zone alcoholverbod'

Op zaterdag 29 oktober 2016 zal tijdens Toernee General te Erps-Kwerps tussen 19 en 8 u. ’s morgens (zondag 30 oktober) een verbod worden ingesteld om alcoholhoudende dranken (gedistilleerde of gegiste dranken al dan niet in gemixte vorm) te verkopen, aan te bieden, zelfs kosteloos, en te verbruiken op de openbare weg/ruimte in de volgende perimeter: Het gebied omsloten door de straten – straten inbegrepen – Peperstraat, Dorpsplein, Dekenijstraat, Zavelstraat, Kwerpsebaan, Kasteelstraat, Nederokkerzeelsesteenweg, Peperstraat (met uitsluiting van de festivalperimeter zelf en uitgezonderd vergunde horecazaken en door het schepencollege goedgekeurde evenementen in gemeentelijke zalen). Het bezit van geopende recipiënten die alcoholhoudende dranken bevatten, wordt gelijkgesteld met het gebruik ervan.

Overtredingen worden gesanctioneerd met een gemeentelijke administratieve sanctie

Sluitingsdagen Administratief Centrum oktober-november 2016

Administratief Centrum Kortenberg

Het Administratief Centrum zal gesloten zijn op zaterdag 29 en maandag 31 oktober, alsook op dinsdag 1 november 2016. De Bib is bijkomend gesloten van maandag 24 oktober tot en met dinsdag 1 november.
Het politiehuis van Kortenberg is op zaterdag 29 oktober wel geopend tijdens de gebruikelijke openingsuren (van 9 tot 13 u.) , maar zal eveneens gesloten zijn op 31 oktober en op 1 én 2 november. In dringende gevallen kunt u tijdens de sluitingsdagen de politie bereiken op het noodnummer 101.
Het containerpark in de Noodbosweg 100 te Kortenberg is geopend op zaterdag 29 oktober (van 9 tot 16 u.), maar is eveneens gesloten op maandag (sluitingsdag) en op dinsdag 1 november.

Terug roze zakken in stock

Roze zakken

De verkoop van de roze zakken, die begin juli gestart is, verliep zodanig vlot dat na enkele weken de bestelde voorraad bij Ecowerf volledig uitgeput was. Ecowerf heeft daarom de afgelopen weken enkel zakken verkocht via het containerpark. EcoWerf wenst zich te verontschuldigen voor dit ongemak. Maar vanaf 17 oktober zijn er terug roze zakken te koop aan het onthaal van het Administratief Centrum en in verschillende lokale supermarkten. Ook kunnen de zakken nog steeds op het containerpark aangekocht worden.

Vacatures bij het gemeentebestuur

Logo gemeente Kortenberg

Het gemeentebestuur van Kortenberg heeft momenteel vokgende vacatures:

Mobiliteitsambtenaar/Deskundige Verkeerssignalisatie: Niveau B1-B3 – contract bepaalde duur/vervangingsovereenkomst voor de duur van 1 jaar

Deskundige Onderwijs: Niveau B1-B3 Contract bepaalde duur van 1 jaar (verlenging mogelijk) – Werfreserve van 1 jaar

Inschrijven nieuwsbrieven