Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Opsplitsing afvalinzameldagen omwille van Dag van de arbeid

Logo EcoWerf

Op maandag 1 mei, Dag van de arbeid, is er geen afvalinzameling. Let op, de blauwe pmd-zak wordt vóór de feestdag ingezameld op donderdag 27 april. Papier en karton erna, op maandag 8 mei. Plaats uw afval vóór 7 u. ‘s morgens of de avond vóór de inzameldag na 20 u. duidelijk zichtbaar aan de rand van de openbare weg, zonder het verkeer te hinderen.

Alternatief onkruidbeheer van 24 april tot en met 5 mei 2017

Alternatief onkruidbeheer met water en schuim

Voor het onkruidvrij houden van straten, voetpaden, parken en andere openbare ruimtes werd vroeger automatisch naar pesticiden gegrepen. Deze kwamen dan deels terecht in het grond- en oppervlaktewater, met gevaar voor het milieu en voor onze eigen gezondheid. Daarom besliste het Vlaamse Parlement om vanaf 2015 het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen voor het beheer van openbare ruimtes te verbieden.
Om het alternatief onkruidbeheer te optimaliseren is de gemeente Kortenberg op zoek gegaan naar nieuwe methodes. Zo zal door onze Dienst Wegen en Groen de komende twee weken een onkruidbehandeling met heet water en schuim getest worden. Dit schuim is een mengsel op basis van zetmeel en is ongevaarlijk voor mens en milieu.

Aquart zoekt deelnemers

In 2018 is 'Aquart' het thema voor de 21ste editie van de Kortenbergse Kunstkabinetten, een driejaarlijkse kunsttentoonstelling in openlucht, georganiseerd door de Werkgroep Beeldende Kunsten van Kortenberg. Kunst in, om, rond, over, met, op, onder, van, voor en tegen … water dus. De tentoonstelling zal lopen van mei tot september 2018 in de omgeving van het Park van de Oude Abdij en het centrum van Kortenberg. Kunstenaars worden uitgenodigd om een werk te creëren voor dit project. Op www.aquart.be vindt u meer info over de expo en kunt u zich vóór 1 mei 2017 vrijblijvend aanmelden. Definitieve inzendingen worden verwacht tegen 15 oktober 2017. Info: cultuur@kortenberg.be of 02 755 22 83

Vacature bij het gemeentebestuur

Vacature Enquêteur

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker (M/V) om ons team van De grote Kortenberg-enquête te versterken: Enquêteur

Inschrijven nieuwsbrieven